Bygga timmerhus – vi förvandlar din timmerdröm till verkligt hus

Timmerhus från norr till söder

Bygga timmerhus – mer än ett vanligt fritidshus och sommarstuga

Vi på Rexstugan skapar och bygger timmerhus till förmånliga priser specialanpassade för dig och dina behov. Förutom att ett timmerhus är visuellt attraktivt finns en mängd andra fördelar med att använda timmer som material – bland annat:

  • Timmer binder växthusgasen koldioxid vilket i sin tur påverkar goda ventilationsnivåer per automatik.
  • Timmerhus är ett ekologiskt hus som gynnar både dig och omvärlden.
  • Materialet är fördelaktigt då det är otroligt tåligt och slitstarkt. Att låta bygga ett timmerhus är därmed en investering i form av ett framtida arv då de håller från generation till generation.
  • Timmerhus tenderar att ge lägre energiräkningar.

Känner du dig manad för ett fritidshus under sommaren? Upplev vår timmerhuskonst! Förverkliga din idé genom att låta oss skapa ett unikt timmerhus precis så som du vill ha det. Vår erfarenhet kring att bygga timmerhus sträcker sig långt tillbaka i tiden. Vi arbetar med stor omsorg för varje unikt byggprojekt och ser fram emot att bygga ditt nästa hus.

Här följer en serie bilder där du kan följa arbetsprocessen av hur ett timmerhus byggs. Se hur projekten gick till från virke till färdigställt hus!

Kontakta oss för en offert

FAQ Timmerhus

Timmerhus är kända för sin naturliga skönhet och förmåga att skapa en varm och inbjudande atmosfär, vilket gör dem till mer än bara bostäder. Att låta bygga ett timmerhus är ett levnadssätt.
1. Vilka fördelar finns med att bygga timmer hus?
Timmer har flera hälsoeffekter som skapar trivsel och välbefinnande. Forskning visar på att timmerhus har mycket god inomhusluft. Naturligt timmer har dessutom en utmärkt isoleringsförmåga vilket effektivt balanserar temperatur och luftfuktighet inomhus under årets alla årstider. Timmer är även ett vackert material som ger ditt hus en unik utformning. Ur miljöaspekt är det både ett miljövänligt och hållbart materialval.
2. Hur länge håller ett timmerhus?
Ett välskött timmerhus är avsedd att hålla till kommande generationer uppemot hundratals år framöver. Det är därför ett utmärkt val när man vill bygga hållbart med tankar om att låta hus gå vidare i generation. Timmerhus är dessutom kända för sin förmåga att stå emot svåra väderförhållanden, inklusive stormar och orkaner. Deras robusta konstruktion och naturliga isoleringsegenskaper bidrar därför lång hållbarhet​.
3. Är timmer brandsäkert?
En timmerkonstruktion är mycket brandsäker då massivt timmer har dålig antändningsförmåga. Då en brand fått fart förkolnar virket snabbt och ger gott om tid för utrymning. I en brandsituation behåller konstruktionen sin bärförmåga länge vilket ytterligare skapar tid för utrymning.
4. Är det möjligt att anpassa designen på mitt timmerhus?
Ja, en av de stora fördelarna med timmerhus är deras flexibilitet i designen. Du kan anpassa nästan alla aspekter av ditt hus – från planlösning till interiör och exteriör finish​​.