Vi bygger ditt timmerhus

Timmerhus från norr till söder

Mer än ett vanligt fritidshus och sommarstuga

Vi på Rexstugan skapar timmerhus till förmånliga priser specialanpassade för dig och dina behov. Förutom att ett timmerhus är visuellt attraktivt finns en mängd andra fördelar med att använda timmer som material – bland annat:

  • Timmer binder växthusgasen koldioxid vilket i sin tur påverkar goda ventilationsnivåer per automatik.
  • Timmerhus är ett ekologiskt hus som gynnar både dig och omvärlden.
  • Materialet är fördelaktigt då det är otroligt tåligt och slitstarkt. Att låta bygga ett timmerhus är därmed en investering i form av ett framtida arv då de håller från generation till generation.
  • Timmerhus tenderar att ge lägre energiräkningar.

Känner du dig manad för ett fritidshus under sommaren? Upplev vår timmerhuskonst! Förverkliga din idé genom att låta oss skapa ett unikt timmerhus precis så som du vill ha det.

Här följer en serie bilder där du kan följa arbetsprocessen av hur ett timmerhus byggs. Se hur projekten gick till från virke till färdigställt hus!

Kontakta oss för en offert

FAQ Timmerhus

Vilka fördelar finns med att bygga timmer hus?
Timmer har flera hälsoeffekter som skapar trivsel och välbefinnande. Forskning visar på att timmerhus har mycket god inomhusluft. Naturligt timmer har dessutom en utmärkt isoleringsförmåga vilket effektivt balanserar temperatur och luftfuktighet inomhus under årets alla årstider. Timmer är även ett vackert material som ger ditt hus en unik utformning. Ur miljöaspekt är det både ett miljövänligt och hållbart materialval.
Hur länge håller ett timmerhus?
Ett välskött timmerhus är avsedd att hålla till kommande generationer uppemot hundratals år framöver. Det är därför ett utmärkt val när man vill bygga hållbart med tankar om att låta hus gå vidare i generation.
Är timmer brandsäkert?
En timmerkonstruktion är mycket brandsäker då massivt timmer har dålig antändningsförmåga. Då en brand fått fart förkolnar virket snabbt och ger gott om tid för utrymning. I en brandsituation behåller konstruktionen sin bärförmåga länge vilket ytterligare skapar tid för utrymning.